Hvordan sette sammen en hudpleierutine?

Hvordan sette sammen en hudpleierutine?

Hvilke produkter en hudpleierutine er satt sammen av varierer fra person til person, og det er viktig å finne en rutine som fungerer for deg og din hudtype. Ta testen vår her, hvis du er usikker på hvilken hudtype du har. Testen vil fortelle deg om huden din er tørr, normal, fet eller kombinert. 

En velbalansert hudpleierutine er viktig for å opprettholde en sunn og balansert hud. Uansett hvilken hudtype du har, finnes det noen grunnleggende trinn som bør inkluderes i din rutine for å oppnå optimale resultater. Her er en steg-for-steg-guide som hjelper deg med å opprette en enkel, men effektiv, hudpleierutine. 

RENS
Det første trinnet er å rense huden din. På morgenen bruker du en vannbasert rens. Hvis du har tørr hud, kan det hende det er best for deg å kun bruke vann for å ikke strippe huden din så den føles stram og tørrere.

Kveld: Start med en oljerens for å fjerne forurensning, olje, solfaktor og sminke, som kan tette porene dine og føre til kviseutbrudd.

Fortsett med en vannbasert rens som passer for din hudtype. Massér godt inn i 30-60 sekunder, og skyll godt av. Hvis du skal tørke ansiktet, klapp et håndkle lett inn i huden, ikke vær hardhendt. 

TONER / SERUM / BEHANDLING
Toner
Toner er et ekstra steg med fukt som hjelper med å forberede huden for neste trinn i din rutine. Velg en toner som passer for din hudtype, og bruk den etter rensing og før fuktighetspleie. Påfør en liten mengde toner i hendene, og klapp lett inn ansiktet.

Serum
I dette trinnet kan du påføre serum du måtte trenge for dine spesifikke hudproblemer, som mørke flekker, fine linjer eller kviser. Dette kan også være fuktighetsserumer. Påfør en liten mengde produkt inn ansiktet ditt og masser lett inn i huden.

Behandle
Bruk en eksfolierende syre eller retinol kun på tørr hud, og bruk en liten mengde produkt. Klapp inn i huden ved bruk av hendene. Aldri kombiner syrer og retinol.

FUKTIGHETSKREM / OLJE
Fuktighet er en viktig faktor for å opprettholde en sunn hud. Påfør en passe mengde fuktighetskrem på ansiktet ditt og masser det inn i huden din med myke bevegelser.

SOLKREM
På morgenen bør alltid siste trinn i din hudpleierutine være å beskytte huden din mot UV-strålene fra solen. Bruk en solkrem med en høy faktor, og påfør den jevnt over hele ansiktet og halsen. For å få faktoren som står på solkremen, bruk minst to fingerlengder med produkt. Solkrem vil hjelpe med å beskytte huden din mot skade fra solen, og forhindre utvikling av mørke flekker og tidlige aldringstegn.

HUDPLEIERUTINE:

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.